THE ULTIMATE GUIDE TO KüLTüR MANTAR TOHUMU

The Ultimate Guide To kültür mantar tohumu

The Ultimate Guide To kültür mantar tohumu

Blog Article

Nerede olursanız olun mantarhane sıcaklığı ve nemi makineler ile ayarlanmalıdır. Dolayısıyla Antalya için de aynı şey geçerlidir. Tek fark soğutma maliyetiniz diğer bölgelere göre daha fazla olabilir.

İstiridye mantarının tadına varmanız, onun klasik kültür mantarından ne kadar farklı olduğunu keşfedebilmeniz için ilk tarifimizi olabildiğince sade bırakıyor, biraz sarımsak, biraz da baharatla onu lezzetli bir şekilde pişiriyoruz. Kısa sürede hazır oluyor: İstiridye mantar sote tarifi

Sıcaklık ve mevsim: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekmeye karar verdiğinizde sıcaklık ve mevsime de özen göstermeniz gerekiyor tabii. Bu tür mantarlar için genel olarak önerilen sıcaklık fifteen ila 20 santigrat dereceler arası.

Yanıtla Merhaba ben Mersin tarsusta oturan bir yatırımcıyı bu işe girmek istiyorum malum bizim biraları nem oranı %eighty civarlarında ayriyeten bir nem takviyesine ihtiyaç olurmu.

1 dönümlük bir arazide 6000 Adet kuzu göbeği mantarı yetiştirmeyi başardılar. Doğada genellikle orman yangınları sonrası çıkan kuzu göbeği mantarını evde veya kendi arazinizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Bu yazımızda kuzu göbeği mantarı nasıl yetiştirilir, nerelerde bulunur, alıcı firmalar ve toplayıcılıkla ilgili detaylı bilgiler vereceğiz sizlere.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çOkay verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime click here hazır hale getirmek.

" Mantarlar doğada bulunan hayvan ya da bitki sınıfına dahil değildir. Ayrı bir tür olarak sınıflandırılmaktadır. Bazı türleri zehirli olabilmekle birlikte, yenilebilen türleri besleyici ve lezzetlidir. "

Işık, sıcaklık, rutubet ve toprak asitlerinin yeterli olduğu alanlarda bolca yetişen mantarlardan bugün size kuzugöbeği mantarını tanıtacağız.

İlk parti istiridye mantarını hasat ettikten sonra, ikinci bir mahsul yetiştirebilirsiniz. İkinci meyve verme turu için bol miktarda miselyum kalıntısı olacaktır. Tek yapmanız gereken ikinci tur için alt tabakayı nemlendirmektir.

Nefis Yemek Tarifleri uygulamamızı indirerek tariflere çAlright daha hızlı şekilde ulaşabilirsiniz.

Bu mantarı tadan gurmeler, şefler kuzu göbeği mantarının dünyanın en leziz etinden bile lezzetli olduğunu belirtiyor. Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olarak sizing sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendi mantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz. Kuzu Göbeği Mantarı Nasıl Yetiştirilir? Kuzu göbeği mantar tohumu satın aldıktan sonra biraz geniş bir saksıya ya da bahçeye doğrudan ekim yapabilirsiniz. Eğer bir bahçeye ekecekseniz bir ağaç gölgesine ekebilirsiniz. Saksıya ekecekseniz ise toprağı biraz hazırlamakta fayda var. Şöyle ki

Mantarlar doprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler.

Bir kompostun kaliteli olmasını sağlayan en önemli özelliği içerdiği kuru madde ve misel miktarıdır. İstiridye mantarı kompostu verimli olabilmesi içinside of ağırlığının en az %50’si kuru madde olmalı ve kuru madde miktarının da %five’i kadar misel olmalıdır.

Report this page